Conclusions de l'encontre-cafè amb regidories de participació ciutadana

Dimecres 13 horabaixa la Direcció Insular de Participació Ciutadana va convidar als regidors d’aquesta àrea dels diferents municipis de Mallorca a un encontre-cafè al Centre Cultural de la Misericòrdia de Palma.

La trobada tenia doble objectiu: per una banda presentar la nova Directora Insular de Participació Ciutadana, Maria Amengual, i per l’altre recollir propostes i conèixer les necessitats i la realitat dels diferents municipis.

Vàrem poder gaudir de l’assistència de representants de quinze  ajuntaments de l’illa així com un representant del PI i del PP del Consell de Mallorca.

Na Maria Amengual va explicar les iniciatives que s’impulsaran l’any que ve des d’aquesta Direcció Insular: convocatòria de subvencions per a dur a terme projectes de participació ciutadana per ajuntaments i per entitats, fins el proper 17 de desembre es pot participar a un foro obert a la web participaciociutadanamallorca.cat aportant idees i propostes per aquesta convocatòria. La implantació de la Plataforma Consul a través d’un conveni de col·laboració amb els municipis de Mallorca que així ho desitgin  acompanyat de formació tècnica i acompanyament.  Promoure que els ajuntament tinguin un Reglament municipal de Participació Ciutadana actualitzat. Som Community que consisteix en l’impuls de la participació ciutadana a les xarxes socials, el foment de les sinèrgies, la col·laboració i creativitat en grups de treball i la formació i dinamització del grup social. El treball col·laboratiu mitjançant trobades a nivell tècnic i polític i l’elaboració de documentació de suport i guia de bones pràctiques. L’audiència ciutadana amb un nou format d’audiència oberta que pretén donar resposta durant tot l’any a les demandes de la ciutadania.

Només participant s’aprèn a participar, és per això que valoram molt positivament aquest tipus d’encontres i la creació de sinèrgies de col·laboració i de treball comunitari. Aquesta, per tant no serà una trobada aïllada.

Abaix hi podeu trobar les propostes i reflexions.

 

 

 

Propostes i reflexions
document
Propostes_encontre.pdf