Audiència pública
participació ciutadana
medi ambient
cultura
patrimoni
igualtat
gent gran
afers socials
esports
territori
economia
funció pública
infrastructures

En què consisteix  l’audiència pública

L'Audiència Pública és una activitat de lliure concurrència que té com eix fonamental la participació de la ciutadania a la presa de decisions dels òrgans polítics que la representen. S’habilita un espai institucional perquè tothom pugui expressar la seva opinió sobre les actuacions polítiques realitzades en el Consell de Mallorca i també pugui fer suggeriments o propostes sobre temàtiques que els interessen.

 

Perquè l’audiència pública

L'objectiu d'aquesta instància és donar a conèixer les polítiques realitzades i recollir diferents opinions sobre el tema en forma simultània i a través del contacte directe amb la ciutadania interessada.

Té per finalitat potenciar la comunicació periòdica entre el Consell de Mallorca i la ciutadania i de servir com a instància d'interrelació permanent.

Una de les de les principals mesures de força presentades en el pacte de governabilitat de principi de legislatura per a la qual apostava el nou govern era:

  • Fer un Consell més participatiu. Com a primera mesura es farà una audiència pública per sotmetre a la ciutadania el programa de govern, així com també l’aprovació d’un pla real i transversal de participació.

 

Audiència pública 2018

Després de l’experiència de les audiències públiques desenvolupades i de l’avaluació de les mateixes s’han incorporat alguns canvis amb l’objectiu de millorar aquest projecte i assolir els objectius del mateix.

 

Incorporam l'Audiència Oberta, un espai de participació previ obert a la plataforma https://entretothom.net/

L’objectiu és que la ciutadania pugui conèixer tots aquells projectes desenvolupats per cada departament, i pugui formular les preguntes, les propostes o els suggeriments sobre els temes que li interessen.

     ≈Només cal registrar-se amb el correu electrònic per a poder participar≈

 

Document amb les accions desenvolupades. Cada departament del Consell de Mallorca ha emplenat una fitxa amb els principals objectius i actuacions i/o programes realitzats durant l’any 2018, de manera senzilla i clara. Podeu consultar aquí les fitxes rebudes amb la informació que han considerat important cadascun dels Departaments. Cal remarcar que no hi ha la informació de tots els Departaments i que en algun pot ser hi manca la informació d’una àrea en concret.

Si voleu conèixer un poc més l'organització i el pressupost assignat a cadascun dels departaments del Consell de Mallorca podeu fer-ho amb els següents enllaços: informació organització CdM i informació pressupostària 2018

Pensam que conèixer amb claretat el que s'ha fet facilitarà la participació a l'audiència oberta.

Cada setmana vos proposarem diferents preguntes i reflexions.

Tot el recull de propostes, reflexions, preguntes, suggeriments fets per via telemàtica per la ciutadania s’enviarà a l’àrea corresponent que serà la responsable de donar una resposta el dia de l'audiència pública.

A partir del 19 de novembre també podreu trobar el document de conclusions en aquesta web.

 

Audiència pública a la sala de plens del Consell de Mallorca.S'habilitarà un espai institucional presencial a la sala de plens de Palau Reial obert a tota la ciutadania per donar a conèixer el procés i els resultats de l’audiència oberta, també es donarà resposta a les demandes fetes i s’obrirà un torn de paraula per a les persones assistents que previament ho sol·licitin, d’aquesta manera es conclourà el procés de l’Audiència Pública.

Per a poder assistir a l'audiència (d'oient o fent una pregunta) cal emplenar aquest formulari, o cridar al 971 173 509 (dilluns a divendres de 9 a 14h)

Pots conèixer la metodologia que es seguirà durant l'audiència clicant aquí.

Dimarts 27 de novembre

Participació Ciutadana i Presidència, Territori i Infraestructures, Economia i Hisenda. Presenta Miquel Ensenyat.

 

Dimecres 28 de novembre

Benestar i Drets Socials, Desenvolupament Local, Modernització i Funció Pública.

Presenta Francesc Miralles.

 

Dijous 29 de novembre

Medi Ambienti Natura, Cultura Patrimoni i Esports.

Presenta Jesús Jurado

 

Totes les audiències es realitzaran a la sala de plens del Consell de Mallorca, C/ Palau Reial,1 de Palma.  Començaran a les 18h i tendran una durada màxima de dues hores.

 

Conclusions de l'Audiència

L’equip de govern es compromet a recollir les propostes i els suggeriments realitzats en aquesta audiència i en fer el retorn de les conclusions, en un termini màxim de 30 dies, i exposar-se públicament a la ciutadania a través de la pàgina participaciociutadanamallorca.cat

 

Podeu seguir l'audiència per streaming a l'apartat de ple en directe.

DOCUMENTS
Programes desenvolupats pel CIM 2018
document
Prog_desenvolupats_Consell_de_Mallorca_2018_1.pdf
Organigrama CIM
document
Organigrama_CIM.pdf
Acords de governabilitat de la legislatura
document
Pacte_de_governabilitat_CIM_per_a_la_legislatura_2015-2019.pdf
Metodologia audiència pública presencial
document
Metodologia_audiència.pdf
Preguntes de la ciutadania audiència 27N
document
Llista_Audiència_1.pdf
IMATGES
VIDEOS
Audiència Pública 27 de novembre 2018 Territori Infraestructures-Participació Ciutadana i Presidència-Economia i Hisenda
Audiència Pública 28 de novembre 2018 Benestar i Serveis Socials-Modernització i Funció Pública
Audiència Pública 29 de novembre 2018 Medi Ambient- Desenvolupament Local-Cultura Patrimoni i Esports
Audiència Pública Cultura - Desenvolupament local
Audiència Pública Participació Ciutadana - Benestar i Serveis Socials
Audiència Pública Economia i Hisenda - Modernització i Funció Pública
Audiència Pública Medi Ambient - Territori i Infraestructures